12.8.2016

Dc-fixailuja

Jatkoa edelliseen kirjoitukseeni liittyen taloprojektiin päädyin siihen, että lähdin kokeilemaan suosittua dc-fix sisustusmuovia.

Ratkaisuni oli ehkä enemmän tee-se-itse -ihmisen tyylinen ja maalaus olisi varmasti tullut halvemmaksi, mutta halusin eläväisen pinnan ja laskin ettei tällä tavalla hinta ole kuitenkaan päätä huimaava. Valitsemani rulla oli aikanaan Lidlin valikoimassa ja hinta taisi olla ihan muutamia euroja.

Mikä on dc-fix?

Niille ketkä eivät tunne dc-fixejä tai ole niihin törmännyt (esim. Facebookissa, missä on ko. aiheesta perustettu ryhmiäkin) tässä pieni info aiheesta:
" DC-Fix on helppokäyttöinen ja edullinen tapa uusia kodin pintoja ja tuoda uutta ilmettä sisustukseen. DC-Fix on sisustustarramateriaali, jolla voi päällystää erilaisia kodin kovia pintoja. Soveltuu muun muassa kivi-, lasi-, puu-, metalli- ja teräspinnoille. DC-Fox-sisustustarraa voi käyttää myös näkösuojana läpinäkyviin pintoihin kiinnitettynä. Sisustustarra toimii kontaktimuovin tapaan. Tarroja löytyy monissa eri väreissä ja kuoseissa, muun muassa mattapintaisena, kirkkaana, yksivärisinä, puun eri väreissä, sekä esimerkiksi kivi-, marmori- ja tiilikuvioinnilla. Toteuta ideasi muuttamalla vaikkapa sivupöytä marmoripintaiseksi! " (Lähde: Kärkkäinen)
 
Suurien pintojen uusiminen on monen mielestä helpointa dc-fixillä, mutta itse tykkään kyllä enemmän pienistä pinnoista. Tässäkin eniten aikaa kului juuri siihen, että yritin yhdellä isolla palalla peittää mahdollisimman paljon:
 Jatkoin tuohon reunaan liuskojen lisäilyä, kun rullan leveys loppui kesken. Noita liuskoja oli todella helppo lisätä. Ehkä jos olisi kahteen pekkaan laittanut ison palankin paikalleen, olisi tehtävä ollut helpompi. Nyt päädyin siihen ettei kaapin reunassa ole muovia ollenkaan. Joko lisään sen jälkikäteen tai sitten mietin, josko maalaisin sen mustalla maalilla.

Lopputulos

Riittävän kaukaa kun katsoo, niin kyllä se on mielestäni ihan onnistunut:

 
 
 
Ja kaikki, mitä tähän tarvitsin (dc-fixin lisäksi) oli hyvät sakset, kynä, viivotin, paljon aikaa ja hermoja. Rullaa jäi vielä ylikin, joten tulen sillä jatkamaan viereisen kaapin oven tekoa. Ero entiseen on aika huomattava.


Mitä mieltä itse olet, kuinka onnistuin? Sopiiko tyyli vanhaan taloon?
Entä oletko itse kokeillut ko. tuotetta ja mitä sillä olet päällystänyt?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti