23.1.2017

Tilinpäätös 2016 – mitä käteen jäi

Blogiurani ehti vuoden 2016 aikana lähteä hyvin liikkeelle ja olin intoa hihkuen & ideoita pullollaan monta viikkoa ensimmäisten tekstien jälkeen. Keräsin paljon aineistoa ja tein jo alustavia kirjoituksia seuraavia blogimerkintöjä varten. Mutta samaan aikaan myös ihmettelin jatkuvaa uupumustani ja väsymystä tarttua mihinkään kiinni.


Ullätys!


Jonkinlaisia arvailuja minulla alkoi olla ja lopulta 26. elokuuta sain myös varmistuksen asiaan – vahvasti plussalle mentiin. Eli raskaustesti näytti positiivisen tuloksen ja kaikki muu unohtui täysin joksikin aikaa. No, näin tulee kerrottua sinulle myös se, että täällä mietteitä kirjoittelee naispuolinen maantallaaja.

Väsymys sitten vain paheni mitä pidemmälle aika kului. Ja huomasin monesti yrittäväni potkia itseäni taas kirjoittamisen pariin. Se ei vain meinannut ottaa tuulta purjeisiin. Mietin monesti myös, että saako tämä uutinen sinussa, lukijani, aikaiseksi sen, että kaikkoat muihin blogeihin. Sellaisiin missä ei ole vaaraa törmätä vaaleanpunaisiin /-sinisiin vauvaunelmiin ja hörhötyksiin? Koska niin itse olen aikaisemmin tehnyt. Aikaisemmin, kun on tarvinnut huolehtia lähinnä oman elämänsä asioista, ei ole pätkän vertaa kiinnostunut lukemaan siitä, ”miten lapselle pitäisi sijoittaa”, tai ”paljonko on riittävästi, kun äidin pikku mussukalle siirretään rahaa omalta tililtä kuukausittain, vaikkei rahat meinaa riittää edes perheen peruselämiseen”. Katso Iltalehden viime viikkoinen uutinen tämän tyylisestä tilanteesta tästä.
Ei, minusta tuntui, että kaikki talous-/rahablogit joissa käsiteltiin asioita lapsiperheen näkökulmasta, olivat rasittavaa luettavaa ja kuuluivat saman tien skipattavien listalle. Minusta monella perheellisellä vanhemmalla on nykyään hämmentävä ajattelutapa, että lasten olisi saatava KAIKKI haluamansa.

Osaisinko siis tehdä asiat toisin?


Tätä olen miettinyt. Ja harmitellut, etten ennättänyt kirjoittaa enempää tekstejä sinulle, jotta olisin voinut kysyä sinun mielipidettäsi. Osaanko kirjoittaa niin, että jaksat yhä jatkaa lukemista? Mitä mieltä sinä olet; kannattaako talousaiheiseen blogiin sotkea lapsia?

Asiasanat: talous, raha, lapset
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/17847185/?claim=9772ba2urd5">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti