28.3.2017

Lahjakortteja ja häälahjamietintöjä

Päädyin jokin aika sitten Lisätuloja netistä -blogiin, jossa Säästäjä kertoo omista kokemuksistaan, kuinka hän on tienannut esimerkiksi kyselytutkimuksiin vastaamalla. Itse olen harrastanut jo jonkin vuoden vastaavaa ja viime aikoina olen päätynyt näiden kanssa erään erikoisen ongelman eteen.

Viime kuun puolessa välissä vastasin Buzzadorin kyselyyn, josta sain palkinnoksi -30% koodin Philipsin Online Shopiin, Kodinhoitotuotteisiin, Äitiyden ja lastenhoidon tarvikkeisiin, ja kauneus- ja terveystuotteisiin. Kuten olen aikaisemmin kertonutkin, kirjoituksessani "Tilinpäätös 2016 mitä käteen jäi", eräs noista tuoteryhmistä olisi itselleni juuri nyt kovin ajankohtainen. Pihinä ihmisenä haluaisin kuitenkin löytää kaiken tarvittavan joko lahjoituksina sukulaisilta tai käytettynä halvemmalla.

Niinpä mietin, mitä tuon koodin kanssa tekisin. Lähipiirissäni saattaisi olla ihmisiä, jotka ovat miettineet jonkin Philips -tuotteen hankintaa, mutta saattavat rahatilanteen vuoksi olla siirtäneet sitä myöhemmäksi. Heille tästä olisi siis varmasti hyötyä. Mutta toisaalta lähipiiristäni löytyy paljon ihmisiä, jotka tarjotessani koodia käyttäisivät sen, ”koska halvalla sai” ja näin ollen saattaisin lisätä heidän talousahdinkoaan vielä entisestään.

Ensimmäinen lahjakortti


Tämän kuun alussa avokkini päätti viimein hankkia erään seuraamamme tv -sarjan kaksi tuotantokautta.
Tässä kohtaa mainittakoon, että itse en oikein innostunut ko. hankinnoista (tai ylipäätään elokuvien/ sarjojen ostosta), mutta koska dvd:t ja kirjat ovat hänen ainoa tuhlailun kohteensa, suon niiden hankinnan hänelle.

Avokki tarkisti pyynnöstäni sarjojen hinnat netistä ja huomasi, että ne olivat juuri parhaillaan -50%:n alennuksessa CDON.comissa. Muistin, että minulla oli Suomitutkan kautta hankittuna juuri noiden sarjojen hintojen verran valuuttaa ja olinkin miettinyt, miten ne käyttäisin. Suomitutkalla valuutan käyttö tapahtuu hankkimalla heidän sivujen kautta Presentcard.fi -lahjakortin, jolla sitten voi hankkia (esimerkiksi) CDON.comin lahjakortin.
Laitoin lahjakortin seuraavana päivänä tilaukseen, mutta sainkin ilmoituksen, että lahjakortti toimitetaan minulle sähköpostiin viimeistään kuukauden sisällä. Kerroin tästä avokilleni, joka jo kuumeisesti odotteli sitä, että olisi voinut tehdä tilauksen. Hän kävi pettyneenä katselemassa sarjoja vielä uudelleen CDON.comista ja huomasi, että nyt toinen oli enää -30% alennuksessa! Niinpä päätimme, että hän tilaisi kaudet samoin tein, jottei hinnat enää pääsisi nousemaan.

No kuinkas sitten kävikään; sain seuraavana päivänä tilaamani lahjakortin sähköpostiin. Nyt mietin sitten, kuinka käyttäisin tämän muutaman kympin lahjakortin.

Toinen lahjakortti


Sain alkukuusta myös tiedon, että Nielsen halusi minun palauttavan heidän viivakoodinlukijansa (olen ollut tämän kanssa laiskana, joten olen odotellutkin heidän yhteydenottoaan) ja he kehottivat minua käyttämään kaikki keräämäni pisteet noin kuukauden kuluttua, jotten menettäisi pisteitä täysin. Minulla oli ollut jo alusta asti ongelmia päästä kirjautumaan heidän sivuilleen, joten jouduin ottamaan asiakaspalveluun yhteyttä, jotta pääsin edes katsomaan, paljonko pisteitä minulle oli kertynyt.
Noin parissa vuodessa olinkin kerännyt yllättävän hyvin; sain tilattua yhden koiran lelun sekä noin 80 euron arvoisen Presentcard.fi -lahjakortin. Tähän olin todella tyytyväinen. Tosin, nyt mietin tämänkin kohdalla, kuinka tämän käyttäisin.

Mitä häälahjaksi


Veljeni on menossa naimisiin kesällä, joten olen miettinyt jommankumman lahjakortin antamista heille lahjaksi. Tosin heidän toiveensa on kyllä, että lahjat tulisivat käteisen muodossa tai vaihtoehtoisesti uutena eläimenä/eläimiin liittyvänä. Heillä on muutama kopukka, tusina kissoja sekä koiria. Presentcard.fi -lahjakortilla kun voi valita noin 100 eri liikkeen lahjakortista.


Tiedän, että veljeni perhe joutuu ottamaan lainaa saadakseen häät maksettua. Siksi minusta olisi kuitenkin parasta antaa heille ainakin osa lahjasta käteisenä ja tämän lisäksi voisin antaa vielä jotain muutakin.
Olin hieman miettinyt, josko olisin antanut heille erään lahjakortin kylpylään, jonka hankin jo lukuisia vuosia sitten. Silloin lahjaa ei tarvittukaan ja se jäi minulle itselleni. Vuosittain olen joutunut lisäämään siihen valuuttaa, jottei kortti olisi mennyt vanhaksi. Aluksi summa oli vuodessa vähintään 10 euroa, mutta nyt ovat nostaneet summaa 30 euroon. Minua ärsyttää tämä vuosittainen kuluerä, enkä oikein tiedä kuinka sen fiksummin käyttäisin. Itse ei tule oikein käytyä ko. kylpylöissä/ hotelleissa, koska silloin kun kotimaassa tulee hotellissa yövyttyä, käytän mieluummin halvempia hotelleita.

Häälahjaksi olin miettinyt myös (ennen kuin kuulin lahjatoiveita) jouluksi asiakkaalta saamaani laadukasta uunipataa. Itselläni on jo vastaava, joten tarvetta toiselle ei oikein ole. Tosin veljeni kanssa puhuttuani jo aikaisemmin kotien tavaramääristä, hän totesi, että keittiötavaroita heilläkin oli aivan liikaa. Joten ehkä tämä lahja ei olisi kovin mieluinen.

Toki ongelmani on melko positiivinen; minkä näistä valita heille lahjaksi tai millainen kokoonpano olisi järkevin? Ikävämpää olisi, jollei olisi vaihtoehtoja mistä valita.
Raha vain tuntuu niin kovin kylmältä vaihtoehdolta ja toisaalta mieluusti antaisin pois jotain, mitä en itse tarvitsisi.

 Asiasanat: raha lahjakortti mielipidetutkimus häälahja 

2 kommenttia:

  1. Heippa! Kiva kun löysin blogisi :) Minusta tuo kylpylälahjakortti olisi kiva lahja, kävisikö se samalla vaikka häämatkasta?

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti kommentistasi! :) hyvä ajatus, tuo häämatka -idea voisi hyvin toimia heillä, koska tuskin lähtisivätkään minnekään kauemmas. Kiitos :)

    VastaaPoista